Hírek

... ...
AKTIVÁLT NITROGÉNPÓTLÁS A STABIL JÖVEDELMEZŐSÉGÉRT
2021-03-03
AKTIVÁLT NITROGÉNPÓTLÁS A STABIL JÖVEDELMEZŐSÉGÉRT
2021-03-03

A szántóföldi növénytermesztés hosszútávú fejlődése a termelés hatékonyságának fokozásán keresztül képzelhető el. A Jövedelemezőség megőrzését, javítását olyan körülmények között kell elérnünk, amelyek olyan nehezítő tényezőket foglalnak magukban, mint a növényvédő hatóanyagok kivonása, a tápanyagutánpótlás hatóanyag-korlátozása, a klímaváltozás és a talajok állapotának leromlása.

TELJESÍTMÉNYFOKOZÁS A MINDENNAPOKBAN

Könnyű belátni, hogy ilyen feltételek mellett nem hagyhatjuk figyelmen kívül a növényi életfolyamatok hatékonyabbá tételében rejlő lehetőségeket. Minden eszközt meg kell ragadnunk, amivel a hasznos biomasszatermelést fokozhatjuk. A tápanyagok hasznosulása során nemcsak a talaj tápanyagszolgáltató képességét kell menedzselnünk, hanem a felépítő növényi életfolyamatok aktivitását is magas szinten kell tartanunk.

HATÉKONY NITROGÉN FELHASZNÁLÁS

A legnagyobb tömegben pótolt tápelem a nitrogén, hiszen a talaj tartósan nem tudja akkumulálni. Ugyanakkor a növény folyamatosan nagy mennyiségben igényli a nitrogént a nagy tömegű termés képzéséhez, ezért a nitrogén asszimilációjáért felelős életfolyamatok fokozására nagy hangsúlyt kell fektetni.

TERRA SPEED AZ ULTRAHATÉKONY NITROGÉN PÓTLÁS
A nitrogén pótlás extenzív módja, miszerint növeljük a felhasznált hatóanyagmennyiséget a hagyományos fejtrágyázás során a gyakorlatban egyre több esetben ütközik jogi, vagy hatékonysági korlátokba. Így ki kell használnunk a nitrogén pótlás egyéb, hatékonyabb módjait is.

Erre ad reális alternatívát az ALBA MILAGRO új terméke a TERRA SPEED növényaktivátor. A vegetációs időben - a lombon keresztül - közvetlenül a felhasználás helyére kerülnek a hatóanyagok. A TERRA SPEED már tápelemösszetételében is a hatékony nitrogén asszimilációt szolgálja. A nitrogén mellett optimális arányban tartalmaz ként és magnéziumot, valamint jelen van benne a kálium, kalcium és a foszfor is. 

A TERRA SPEED azonban nem egyszerű nitrogén lombtrágya. A magas aminosav és betain tartalmának köszönhetően komoly növényaktiváló hatással is számolhatunk. Az aminosavaknak köszönhetően a növények sokkal könnyebben és gyorsabban képezhetnek fehérjéket, enzimeket, amelyek gyorsabb fejlődést és aktívabb anyagcserét idéznek elő.A betain pedig, mint ozmolit, fokozza a növények vízháztartásának szabályozásán keresztül a szárazságtűrésüket. A betainnak köszönhetően a növények tenyészideje kevésbé rövidül le, ezzel gátat szabhatunk a korai elöregedésnek, kényszerérésnek.

MENNYISÉG ÉS MINŐSÉG

A TERRA SPEED-el maximáljuk nitrogén asszimilációt, ezzel növeljük a termés mennyiségét és javíttjuk a minőségét. A felhasználás idejével befolyásolhatjuk a hatás arányát a mennyiség és a minőség között. A vegetatív életszakaszban inkább a mennyiséget növelhetjük, míg a virágok megjelenése után, a generatív életszakaszban előtérbe kerül a minőségjavító hatása.

A TERRA SPEED-el hatékonyan és rugalmasan egészíthetjük ki a nitrogén pótlás hagyományos módjait. Használatával hosszútávon javíthatjuk növénytermesztésünk eredményességét. Csökkenthetjük az évjáratok hatását a hozamra, ezzel maximáljuk a termés mennyiségét és minőségét. A termék üzemszintű felhasználásával kapcsolatban keresse ALBA MILAGRO szaktanácsadóját!

Kapcsolat: https://albamilagro.hu/kapcsolatVissza