Hírek

... ...
MINŐSÉGI TALAJAKTIVÁLÁS - GRANUCa
2021-02-17
MINŐSÉGI TALAJAKTIVÁLÁS - GRANUCa
2021-02-17

A modern mezőgazdaság hosszútávú sikerét nagyban meghatározza talajaink termékenysége. A termékenységét a talaj számos tulajdonsága együttesen határozza meg. Vannak nem változó talajadottságok és vannak, melyek javíthatók, illetve leromlásuk megakadályozható. A javítást a talaj a termésszintek javulásával hálálja meg. A magyarországi talajokon többféle talajhibával találkozhatunk, melyek jelentősen csökkentik a tápanyagszolgáltató képességet.


A talajok elsavanyodása, szerkezeti leromlása, a talaj biológiai aktivitásának és a humusztartalmának csökkenése csak néhány ezek közül. A gyakorlatban, ha a talajban megfelelő mészellátottságot tapasztalunk, akkor a talaj kémhatása semleges, a szerkezeti degradációval szemben ellenállóbb és a talajélet összetétele és aktivitási szintje is kedvezőbb. Így folyamatosan gondoskodnunk kell a talaj optimális mész ellátottságáról.

TALAJAKTIVÁLÁS, MINT ALAP TECHNOLÓGIAI ELEM

A növény szükségleteit a talajtulajdonságok figyelembevétele nélkül tartósan nem biztosíthatjuk. A tápanyag-gazdálkodás hagyományos keretrendszerét az adottságokhoz alkalmazkodva újra kell szabnunk. Ha a körülmények megkívánják, a talajaktiválást a tápanyag-gazdálkodás szerves részévé kell tennünk. Ennek keretében figyelnünk kell a mész pótlásra is. Az ALBA MILAGRO a súlyának megfelelően kezeli a talajaktiválást, ezt tükrözi a talajaktiválási termékportfoliónk, melyet folyamatosan fejlesztünk.

GRANUCa AZ ALBA MILAGRO-TÓL

A talajaktiválási termékekkel szemben folyamatosan nőnek a termelői elvárások.

Ilyen igények többek között:
Ezen elvárásoknak megfelelően vezetjük be 2021 tavaszán a GRANUCa talajjavítót. A felhasznált alapanyag minősége, a professzionális gyártási folyamat, az egyedi felületkezelés együttes hatása biztosítja a prémium minőséget. Ennek megfelelően a termék a legmagasabb szintű termelői elvárásnak is megfelel.

A talajjavító termékcsaládunkban nem csak savanyú talajok javítására kínálunk professzionális megoldást. A szikesek kalciumpótlására a GRANUGips termékünk gondoskodik. Semleges, de mész és kénhiányos talajokra a GRANUCaS kéntartalmú talajjavítót ajánlunk a fenntartó meszezéshez.A talajok állapotának alakulása kapcsán egyre több helyen válik nyilvánvalóvá a talajaktiválás jelentősége. A talajok termőképességének fenntartása, fokozása hosszú távon stratégiai fontosságú kérdés. A talajaktiválás jelentősége megkívánja az olyan magas szakmai alapokon nyugvó termékek használatát, mint a GRANUCa, GRANUCaS és GRANUGips talajjavítók.

A termékcsaláddal kapcsolatos információkért keresse ALBA MILAGRO növénytermesztési szaktanácsadóját!Vissza