Hírek

... ...
TÁPANYAGUTÁNPÓTLÁS VÁLTOZÓ KLÍMÁBAN – ELÉRHETŐ ADAPTÁCIÓS LEHETŐSÉGEK
2021-02-16
TÁPANYAGUTÁNPÓTLÁS VÁLTOZÓ KLÍMÁBAN – ELÉRHETŐ ADAPTÁCIÓS LEHETŐSÉGEK
2021-02-16

A globális éghajlatváltozás negatív vetülete egyre többször jelentkezik a magyar mezőgazdaságban is. A hőmérsékleti kilengések növekedése és megszaporodása mellett a csapadékeloszlás megváltozása is negatív hatást gyakorol a növénytermesztésre és azon belül a tápanyagutánpótlás hatékonyságára.

Az átalakuló klímához adaptálódnunk kell, melynek egyik módja a szilárd termékek mellett a folyékony termékek használata. Ezzel a technológiával lehetővé válik a levélen keresztüli növénytáplálás mellett a talajon keresztüli termékhatékonyság javítása is. A hatóanyagok oldott formában kerülnek a talajba, így kisebb talajnedvesség mellett is hasznosulhatnak. További előnyük még az egyenletesebb kijuttathatóság. Természetesen a folyékony termékek használatánk előfeltétele a gépi háttér megléte.

CÉLUNK A HATÉKONYSÁG NÖVELÉSE


Kép 1. Folyékony kijuttató rendszer


Az Alba Milagro számára fontos a magyar termelők hosszútávú versenyképessége, ezért minden rendelkezésünkre álló eszközzel támogatjuk a változó klímához való alkalmazkodást. Ennek keretében a tápanyagutánpótlási technológiákban nagy hatékonysággal használható termékeinket megvásárló partnerek számára lehetőséget kívánunk adni folyékony adagoló rendszerek beszerzésére.

  INNOVATÍV NÖVÉNYTÁPLÁLÁSA

A termesztéstechnológia éghajlati adaptációját több oldalról kell támogatnunk, ezért a lombon keresztüli növénytáplálásban rejlő lehetőségeket ki kell használnunk. Ehhez nyújt újszerű, praktikus és hatékony megoldásokat a mikrokristályos termékcsaládunk. A termékcsalád kifejlesztése során a magyar környezeti, talaj és termesztési sajátosságokat vettük figyelemben. Hatékonyságuk az elmúlt évben széles körben bebizonyosodott.

Az AGRIBOR tápelemösszetételét kifejezetten a virágzás és termékenyülés segítésére alakítottuk ki. Különös tekintettel az olajos növények támogatására.

A NUTRICORN termékünk a magyar talajviszonyok között szinte általános cink hiány kezelésre ad komplex lehetősége. A cink hiány megszüntetése minden növény fejlődésére pozitívan hat, de a kukorica fejlődésében különösen látványos eredményt adhat.

A TILLERIT a magyar talajokban egyre gyakrabban beazonosítható réz hiány megszüntetésére használható. Tápelemtartalma a növények korai, vegetatív fejlődését segíti, különösen a búza bokrosodásának végén biztosít extra tápanyag-ellátottságot.

ADAPTÁCIÓ NÖVÉNYAKTIVÁLÁSSAL

Az adaptációs folyamat másik iránya a tápanyagellátottság fokozása mellett, a növény tápanyag iránti igényének növelése a hasznos életfolyamatok fokozásával. Erre szolgál a növényaktiválás. A kedvezőtlen klímára legérzékenyebb életszakaszok extra támogatása különösen megtérülhet.

Az ACTIVA PLUS-t kifejezetten a kelést, vagy az áttelelést követő fejlődés felgyorsítására és robosztussá tételére fókuszáltuk. Hatására a gyökérzet gyors fejlődése, regenerációja lép fel, fokozódik a tápanyagfelvétel, javul az állomány homogenitása.

Az ACTIVEFOL N PLUS a növények intenzív fejlődésétől a termésképzés korai szakaszáig használható. Hatóanyagai támogatják a sejtosztódást és -differenciálódást, fokozzák az felépítő anyagcserefolyamatokat és gátolják a korai elöregedést. Ezzel segítik a hozam és a minőség maximálását.Kép 2. STAYGREEN ACTIV bevonat kukorica levélen.

A STAYGREEN ACTIV ozmoregulátort az éghajlatváltozást kísérő szélsőséges hőmérsékleti jelenségek káros hatásának a tompítására hoztuk létre. A termék hatóanyagai a növény vízháztartását stabilizálják. Használatával a növény hideggel és meleggel szembeni hőtűrése fokozható.

HATÉKONY NÖVÉNYVÉDELEM

A modern növénytermesztés termésstabilitása és tervezhetősége elképzelhetetlen eredményes növényvédelem nélkül. A növényvédelem sikerét számtalan tényező befolyásolja. Gondoljunk csak pl. az időzítésre, a környezetiviszonyokra, vagy a megfelelő állapotú kijuttató eszközre. Sokan nem gondolnak rá, de ugyan ilyen, ha nem nagyobb hatással van a felhasznált víz minősége a növényvédelem eredményességét. A víz kémhatása, keménysége különösen fontos paraméterek, így ezek ismeretéről és szabályozásáról nem mondhatunk le. A PH MASTER a növényvédelmi vízkezelés korszerű eszköze. Használatával a növényvédőszerhez tudjuk a igazítani a víz kémhatását és lágyíthatjuk. A pH MASTER ezen túl tapadásfokozót is tartalmaz, ami tovább javíthatja a növényvédelem hatékonyságát.

   

Kép 3. pH MASTER + gyomirtó hatása.


A mezőgazdasági technológiai adaptáció létkérdés. A rendelkezésünkre álló lehetőségekkel élnünk kell, melyhez az Alba Milagro a saját eszközeivel és lehetőségeivel kíván hozzájárulni. Ehhez kívánunk minden kedves jelenlegi és jövőbeni partnerünknek jövedelmező gazdálkodást.Vissza